Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge

Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge

Samsung nihayet yeni amiral gemisi olan Galaxy S7 ve S7 Edge modellerini duyurdu.Tasarım bakımından çok fazla değişikliğe uğramayan cihazlar, işlemci,kamera gibi özellikleriyle göz dolduruyor.

Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge Tasarım

Samsung, tasarım konusunda bir önceki cihazlarda eğer kullanıcıdan olumlu yanıt aldıysa yeni modellerini de aynı tasarım çizgisinde yürütüyor. Bunun en büyük örneğini Galaxy S6 da kullanılan gövdenin yeni A serisinde ve yeni modellerinde kullanmış olduğu diyebiliriz. Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modellerinde de yine alüminyum gövde kullanılmanın yanı sıra ilk defa Corning Gorilla Glass5 cam kullanıldı.

Tasarımsal açıdan cihazı ele aldığımızda arka tasarımın Galaxy Note5 modelinde olduğu gibi kavisli bir yapıda olduğunu görüyoruz. Ayrıca cihazın IP 68 seltifikasıyla birlikte suya karşı dayanıklı olduğunu da belirtelim.

S7 Edge modelinde ise kavisli ekran daha da aktif kullanıma sunularak kullanıcıların işlemlerini kolaylaştıracak nitelikte.

Galaxy S7 ve S7 Edge

Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge Donanım

Galaxy S7 modelinde ekran boyutu 5.1 inç gelirken Galaxy S7 Edge modelinde ekran boyutu 5.5 inç boyutunda SuperAmoled ekran ile geliyor. Her iki modelde de 2560×1440 piksel çözünürlük barınmakta. Samsung, ilk defa Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modellerinde kullandığı sürekli açık ekran moduyla birlikte kullanıcıların işini biraz daha kolaylaştırıyor. Aktif kapalı ekranda tarih-saat gibi bildirimler gibi içerikleri sürekli olarak görebilmenize imkan sağlıyor.

Cihaz iki farklı sürümle piyasaya girmiş durumda. Amerika ve Çin ülkelerinde satılacak modellerinde Qualcomm Snapdragon 820 ( Çift çekirdek 2.1 GHZ ve Dört çekirdek 1.6 GHZ hızında) ( Adreno 530 Grafik işlemci birimi)  kullanılırken Avrupa ülkelerinde satılacak cihazlarda ise Exynos 8890 işlemci(Mali-T880 grafik işlemci birimi)  kullanıldı(Dört çekirdek 2.3 GHZ+ Dört çekirdek 1.6 GHZ hızında çalışmakta).Burada hemen bir önceki işlemci modeli olan Exynos 7420 yonga setinin 2015 yılında en hızlı işlemci seçildiğini hatırlatalım.Ayrıca her iki cihazda da 4 GB DDR4 RAM kullanıldı. Cihaz her iki versiyonunda da 64 bit desteğinde çalışmakta.

Hafıza kartı desteği ile gelen cihaz bir çok kullanıcıyı sevindirdi. Amiral gemilerinde hafıza kartı kullanmayan Samsung, Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modellerinde 200 GB a kadar arttırılan bir hafıza kartı yuvasıyla gelmekte.

Batarya konusunda ise Galaxy S7 3000 mAh Galaxy S7 Edge 3600 mAh pil gücüne sahip.

Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge Kamera

Kamera teknolojisinde de rakipleri geride bırakılacağı sanılan Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modellerinde f/1.7 diyafram aralığı kullanıldı. 12 megapiksellik kameraya eşlik eden diyafram aralığı sayesinde az ışıklı ortamlarda bile muazzam fotoğraflar çekebileceksiniz. Her iki cihazın ön kamerası ise 5 megapiksel olarak geliyor.

Her iki cihazda da Led flaş kullanılmakta. Optik görüntü sabitleme (OIS), konum etiketleme, yüz tanıma, otomatik HDR gibi özellikler de  Samsung’un vazgeçilmez özellikleri haline gelmeye başladı.

 

Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge Yazılım

Android kullanan bir çok kullanıcı sabırsızlıkla Android 6 Marshmallow sürümüne geçmek istiyordu. Yeni Galaxy S7 ve Galaxy S7 modelleri direk bu sürümle geliyor. 2 GB Ram ile bile stabil çalışan Android 6 Marshmallow, yeni amiral gemilerinde 4 GB RAM ile birlikte gayet akıcı ve düzenli çalışacaktır.

Galaxy S7 ve S7 Edge 3

Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge Bağlantı

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac desteği bulunan cihazlarda ayrıca Wi-Fi Direct, Hotspot gibi özellikler de barınıyor. Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modellerinde kullanılan Bluetooth versiyonu ise v4.2 şeklinde. Bu sayede Bluetooth ile bir içerik aktarırken artık daha az bekleyeceğiz.

Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge Batarya

İlk bakışta 3000 – 3600 mAh batarya seviyelerinin az olduğu düşünülebilir ancak DDR4 RAM ile birlikte bu seviye stabil halde tutularak gayet iyi sonuçlar veriyor. Galaxy Note5 de olduğu gibi rakamlar düşük değerde ancak performans yüksek değerde olacaktır.

Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge Ek özellikler

Parmak izi okuma özelliğine sahip menü butonu biraz daha iyi halde. Bir önceki modellerine göre parmak izinizi daha hızlı okuyarak cihaz kilidini açabiliyorsunuz.

Hızlı şarj özelliği de artık Samsung da kalıp özelliklerden. Orta ve üst segment cihazlarında “hızlı şarj” özelliği bulunuyor. Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modellerinde 30 dakikada %83 seviyesinde şarj olmakta. Bu gerçekten harika bir süreç.

Kablosuz şarj özelliği de artık Samsun’un amiral gemilerine kattığı bir özellik. Galaxy S6 ailesi, Note5 serisi ve Galaxy S7 – S7 Ege modellerinde kablosuz şarj özelliği bulunmakta.

OneDrive ile anlaşmaları gayet iyi giden Samsung, S6 ailesi ve Note5 serilerinde 100 GB bulut hafıza hediye ederken bu rakam Galaxy S7- S7 Edge modellerinde 115 GB a çıkarıldı.

 Samsung’dan  Sizlere Hediye

Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modelleri 11 Mart itibariyle ön sipariş alabilecek duruma geliyor.  Eğer siz de şanslı kullanıcılardan biriyseniz Galaxy S7 / Galaxy 7 Edge modelleriyle birlikte Samsung sizlere Samsung VR hediye ediyor.

Samsung VR Oculus ile yaptığı anlaşmayla gündemdeydi. Kısaca sanal gerçeklik gözlüğü diyebiliriz. Şu anda Samsung mağazalarında deneyimleyebileceğiniz Samsung Gear VR sizlere gerçek bir 3 boyut heyecanı katıyor.

Samsung Galaxy Gear vr

 

Yorum bırakın